Dørtrin

Dørtrin kaldes også fodspark, fodtrin, dørtærskler, tærskler og bundkarm er et af de mest udsatte bygningselementer i boligen. De er udsat for spark og slid i højere grad end trægulvet. Afslibning af dørtrin udføres af os, et solidt gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvordan får jeg billig afslibning af dørtrin?

Når du har parket- eller plankegulve, vil ethvert gulvarbejde blive løst af vore dygtige lokale gulvslibere. Sandt nok er vores speciale gulvbehandling, gulvafslibning og gulvafhøvling, hvor vores erfaring, kompetencer og ekspertiser virkelig får fri udfoldelse. Alligevel spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afhøvling af plankegulve og parketgulve og store gulvarbejder. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, kan du forvente at få et fornuftigt resultat gulvløsning med sikkerhed.

Bær din nye kone over dørtrinnet!

Det er en kristen tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter giftemålet. Her bydes bruden velkommen i hjemmet for familiens fremtidige liv umiddelbart efter vielsen.

Hvorfor et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er for altid den værst sandsynlige og frembringer visse slid, knubs og stød. Det betyder, at materialet mange gange er af en hård træsort, som kan holde til den store belastning og ubeskyttethed. Den hårdeste træsort i Danmark er eg. Så dermed er mange dørtrin udført i egetræ. I almindelighed vil bebeoelsens dørtrin få den samme overflade som de omkringliggende parketgulve har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig yndigt resultat.

Bundstykke og dørtærskel?

Et dørtrin har en del benævnelser, som hyppigt anvendes planløst. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin forneden i en døråbning, der i længde og bredde svare til underkanten af døren. Det har en støjdæmpende effekt og isolerer mod kulde og træk. Det giver en naturlig rumopdeling, der er handy ved vedligeholdelse, rengøring og pleje.

Hvorfor udføres dørtrin i hårde træsorter som eg?

Som tidligere nævnt, udsættes dørtrin for en absurd stor anvendelse. Hvilket gør dem sårbare og kan afkræve ofte slibning end parketgulve samt en holdbar efterbehandling. I utallige renoveringsopgaver lakeres dørtrinnene uanset om gulvet får en anden gulvovefladen som lud, sæbe, olie eller voks

Af hvilken grund rudner mange dørtrin?

Brug og slid og flere års slid og brug af bundstykker i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves første og fremmest ved bløde træsorter som gran, lærk og fyr der har været praktiseret i mange generationer. Udhulede dørtrin kan almindeligvis slibes plane, men vi ser hyppigt trægulve hvor en gulvsanering er uundgåelig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, dørtærskel, bundstykker og fodtrin er alle en del af selve karmen. I flere mange nye moderne hjem har gulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, benyttes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Herved opnås et forbavsende slidstærkt trin med utrolig god holdbarhed.

Specialist i høvling af dørtrin

Vi er specialister i gulvslibning, gulvbehandling samt afslibning af dørtrin, trapper, trappetrin, køkkenbordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.