Lak | Lakering med miljøvenlige lakker der gør en forskel

Lak er en rigtig god gulvbehandling som giver det lyse og smukke look. ABC Gulvservice er specialister i netop lakering og kan virkelig skabe flotte trægulve. Lakbehandling findes i forskellige typer herunder vandbaseret lak, syrehærdende lak og 2-komponent lakLak og lakering af trægulve er en god måde at forebygge slid og en grim gulvoverflade. Her forsegles gulvet med en slidstærk lak der er let at rengøre og vedligeholde. Gulvlak der er tilgængelige i forskellige kvaliteter og overfladestrukturer. Mulighederne er mange og det er næsten kun fantasien der sætter grænser. De nye laktyper som anvendes nu om dage får boligen trægulve i den naturlige lyse træfarve. Den farve som trægulvet får når det bliver afslebet. Som en del af vores gode gulvservice hjælper vi dig gerne med at få den optimale gulvløsning, herunder at give dig gulvinspiration. Så vil du på forhånd vide nøjagtig hvordan dit trægulv vil komme til at tage sig ud med den nye gulvbehandling.

Hvidlakeret trægulv?

Lak forsegler trægulvet modsat mange andre former for gulvbehandling. Vi anvender næsten udelukkende vandbaserede og miljøvenlige laktyper som giver en halvmat eller mat overflade, og som kun påvirkes meget lidt af lys. Du kan se prøver af forskellige laktyper hos os eller i større farvehandlere eller byggemarkeder. Ofte laver vi en udfaldsprøve på dit trægulv som du kan godkende inden den endelige gulvbehandling. På billedet ser du et trægulv med en mat hvidlakeret overflade som er meget populært. Vi oplever ofte at den lyse farve på trægulvet giver rummet en helt ny dimension, og gør boligen lys og luftig. Alternativet til den hvide lak er den almindelige boliglak, som er klar og transparent. Gulvlak fås med forskellige glans:

  • Mat
  • Halvmat, Halvblank
  • Blank

Hvilke laktyper findes der?

lak og lakering af trægulve tilbydes af abc gulvservice. Vandbaseret lak, 2-komponent, spritlak. Ja, der findes mange muligheder. Hvid lak er en rigtig populær løsning som vi benytter meget. Alternative gulvbehandlinger er olie, sæbe, voks og bejdse. Man deler normalt gulvlak op i en boliglak eller en 2-komponent. En boliglak er en 1-komponent vandbaseret lak som giver en slidstærk og smudsafvisende overflade, som er let at rengøre og vedligeholde. Normalt påføres 2 lag, men såfremt der ønskes en slidstærk overflade vil 3 lag lak være tilrådeligt. Ønskes en ekstra stærk og ultimativ laktype, så kan vi klart anbefale en 2-komponent. Denne laktype er særdeles slidstærk og bruges i gymnastiksale, sportshaller og andre steder med meget trafik. Det er en vandbasert 100% polyurethanlak som grundet den ekstra komponent hærder hårde – og hurtigere op.

Med en gulvlak får du et smukt og slidstærkt gulv i boligen, som holder sig pænt i rigtig mange år.

Hvid lak | Hvidpigmenteret lak

lak og lakering af trægulve ses på dette billede. Her er et nyafslebet fyrretræsplankegulv som lige er blevet lakeret.Ønskes et lyst trægulv med en hvid patina, så er løsningen en hvidpigmenteret lak. Når der påføres en hvid lak er det underforstået, at træet grundes eller ludbehandles inden for at skabe den bedste finish. Få mere inspiration i større farvehandlere og byggemarkeder eller kontakt os får yderligere information. Vi tager telefonen alle dage, og det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Hvid gulvlak af gulve er en mulighed som forvandler enhver bolig. Det smukke hvide passer godt til danske boliger og arkitektur hvor det ganske enkelt skaber harmoni.

Gulv lak eller olie?

Der er fordele og ulemper ved begge typer gulvbehandling. Olie er en rigtig god overfladeløsning som hvor det er let at fjerne ridser. Man tager simpelthen en fugtig klud og lægger på gulvoverfladen natten over, og næste dag har gulvet rejst sig med det resultat, ridserne bliver væk.