Trappeslibning

Trappeslibning og pudsning af trappetrin praktiseres tit ved afslibning af gulve. Som ved gulvafslibning kan trapper med trætrin afslibes og blive ligesom som nye påny.

Trappeslibning
Trappeslibning

Hvad koster en trappslibning

Trappeslibning er mere ressourcekrævende pr. m2 end slibning, og prisen udregnes derfor pr. trin og ikke pr. m2. Der anvendes en hel del måder til slibning af trapper afhængig af trappetypen. Vi skelner almindeligvis mellem:

  • Indre trapper
  • Hovedtrapper, bagtrapper og kældertrapper
  • Udendørs trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle former trapper i træ kan tåle en afslibning. Den lille forkant samt den vandrette trædeflade afslibes, og altså ikke gelænder, mellemstykker, gerichter og sidestykker og så videre.

Afslibning af trappetrin

Invendige trapper er trapper i en typisk bolig, til eksempel lejlighed eller villa. Hvor derimod en trappegang er betegnelsen for trapper i en etageejendom. Trapper, der forhen har været behandlet med fernis må renoveres med specialmaskiner, udstyr og rekvisitter.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper foretages med en lille sliber, og iøvrigt efter helt samme fremgangsmåde som ved gulvafslibning. Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af plankegulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trætrapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af trædefladen. Der startes med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den nuværende gulvbehandling. Herefter slibes der med finere og finere sklibekorn, indtil finishen er fin.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver rimelig meget mere end en normal afslibning af trægulve. Det skyldes at der anvendes mindre håndholdte maskiner, med knap støvsuge kapacitet. slibningen afsluttes med støvsugning af alle vandrette overflader, hvorfor støvmængden vil bære begrænset.

Må en trappe overfladebehandles?

Umiddelbart efter trappeslibningen, må der efterbehandles. Her kan der vælges imellem lak, olie, lud med for eksempel hvidpigment. Hvid lud, hvid lak og hvid olie er afholdte overfladeløsninger til ethvert hjem. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på trappeslibning og afslibning af trapper afhænger af trappens opbygning og størrelse samt hvilken overfladebehandlingsløsning som udvælges. Vi har altid billig afslibning af trapper og trappetrin samt kort ventetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.